توسعه داده محور را در یزد پایدار دنبال می کنیم

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد با بیان اینکه در برنامه یزد پایدار به دنبال توسعه داده محور هستیم، گفت: حکمرانی خوب و توسعه پایدار از دل تحلیل های دقیق مبتنی بر داده ها بیرون می آید که توجه به این مهم باید در دستور کار تیم مدیریتی استان قرار گیرد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد، جعفر رحمانی، معاون آمار و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد در اولین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان با بیان اینکه حکمرانی خوب و توسعه پایدار از دل تحلیل های دقیق مبتنی بر داده ها بیرون می آید، گفت: هر تصمیم درست، سیاست گذاری اثربخش و هر مداخله و یا ممانعت از سوءاستفاده و فساد نیاز به داده های دقیق دارد.

معاون آمار و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد با تأکید بر این مهم بیان کرد: در یزد پایدار به دنبال توسعه داده محور هستیم. اگر بخواهیم در هوش مصنوعی نیز سرآمد باشیم باید ابتدا تولید داده های باکیفیت و سپس دسترسی به آنها در دستور کار استان قرار گیرد.

وی یکی از مهمترین نکات در این داده محوری و حکمرانی را بر مبنای داده داشتن اطلاعات مکانی و اتصال داده ها به مکان دانست که برنامه ریزی منطقه ای و پیاده سازی سند آمایش را ممکن می سازد.

رحمانی از عدم اشتراک گذاری داده های تولیدی در دستگاه های دولتی، شهرداری ها، بنگاه های خصوصی و ... انتقاد کرد و گفت: ادغام و یکپارچه سازی داده ها اهمیت زیادی دارد و می توان برای مدیریت بهتر استان و به تبع آن کشور برنامه ریزی کرد.

معاون آمار و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد با اعلام اینکه مرکز آمار ایران در حال سیاست گذاری برای سرشماری ثبتی مبنا در سال 1405 است، تصریح کرد: مرکز آمار ایران برای سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1405 از روش ثبتی-مبنا استفاده خواهد کرد و قرار است بدون پیمایش و تنها بر اساس اطلاعات ثبتی دستگاه های اجرایی مانند آموزش و پرورش، ثبت احوال، ثبت اسناد، وزارت علوم، بیمه ها و... باشد.

به گفته رحمانی، اتصال همه این داده ها به مکان مانند پارسل، معبر، بلوک آماری، محله، شهر و روستا تنها از طریق داشتن اطلاعات مکانی دقیق و پیاده سازی GNAF میسر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه استان یزد همیشه در شاخص های ICT در کشور برتر بوده است، اظهار کرد: وضعیت فعلی پروژه (GNAF) به هیچ وجه قابل قبول نیست و به نظر می رسد در سال های گذشته دستگاه های متولی در این زمینه جدی نبوده اند و همکاری مناسبی بین آنها شکل نگرفته است. استان کمتر از یکسال برای آمادگی اجرای سرشماری ثبتی-مبنا فرصت دارد و دستگاه ها باید تمام امکانات خود را بسیج کنند تا عقب ماندگی ها در این زمینه جبران شود.

معاون آمار و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در پایان از شهرداری ها و دهیاری های کل استان خواست تا هرگونه همکاری برای پیشبرد GNAF در استان مانند ساماندهی نام و تابلو معابر، نصب پلاک و ... را با اداره کل پست انجام دهند.

انتهای پیام

نظرات

captcha